GDU-da Beynəlxalq Sülh Gününə həsr edilmiş tədbir keçirilib

Gəncə Dövlət Universitetində (GDU) 21 Sentyabr  –  Beynəlxalq Sülh Gününə həsr edilmiş tədbir keçirilib.

Öncə Dövlət Himni səsləndirilib və ərazi bütövlüyümüz uğrunda canlarından keçən şəhidlərin xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edilib.

Tədbiri giriş sözü ilə universitetin Humanitar məsələlər üzrə prorektoru, dosent Gülsüm Fətəliyeva açaraq Beynəlxalq Sülh Gününün BMT tərəfindən təsisolma tarixindən və yaranma səbəblərindən danışıb.

Çıxışında prorektor  qeyd edib ki, Azərbaycan xalqı hər zaman sülhsevər xalq olub. Ölkəmiz dünyada sülhün bərqərar olmasına töhfə verməklə yanaşı onun təşviqində də böyük rol oynayır.

Tədbirdə Filologiya fakültəsinin müəllimi Vüsal İsgəndərovun “Biz müharibə istəmirik, qoy həmişə Sülh olsun!”, Tarix-coğrafiya fakültəsinin 4-cü kurs tələbəsi Zamin Abbasovun “Azərbaycan  sülh   ölkəsidir”, Filologiya fakültəsinin 4-cü kurs tələbəsi Aysu Cəfərovanın “Sülh bəşəriyyətin   qurtuluşudur”, Filologiya fakültəsinin 3-cü kurs tələbəsi Nigar Məmmədovanın “Dünyamıza   sülh   gərəkdir”, Fizika və texniki fənlər fakültəsinin 2-ci kurs tələbəsi Nəzrin Novruzlunun “Sülh  inkişafın  təməlidir” mövzularında məruzələri dinlənilib.

Sonda tədbir iştirakçıları universitetin qarşısında sülhün rəmzi olan ağ göyərçinləri səmaya uçurdublar.